Окупаційного муфтія мусульман Криму засудили до 12 років тюрми за підтримку збройної агресії РФ

Окупаційного муфтія мусульман Криму засудили до 12 років тюрми за підтримку збройної агресії РФ

Укрінформ
Окупаційного муфтія мусульман Криму, який підтримує ідею «русского мира», засудили до 12 років ув'язнення за колабораціонізм.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії окупаційного голову Духовного управління мусульман Криму та міста Севастополя заочно засуджено за колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

За даними Головного управління СБУ в АРК, очільник створеного агресором «духовного управління мусульман Криму та Севастополя» Еміралі Аблаєв активно закликав кримськотатарське населення півострова долучатися до лав Збройних сил РФ.

За вказівкою Кремля він організовував масові заходи, під час яких намагався «завербувати» кримчан до окупаційних угруповань Росії.

Фото: СБУ

Крім того, він неодноразово виступав в ефірах центральних російських телеканалів, де підтримував збройну агресію РФ та виправдовував воєнні злочини загарбників, демонстративно засуджував представників кримськотатарського народу, які виступають проти Кремля і воюють за Україну.

За активну участь у «возз’єднанні Криму з Росією» засуджений був нагороджений медаллю «За доблестный труд» та орденом «За верность долгу».

Читайте також: По 15 років тюрми дістали чотири зрадники, які з росіянами штурмували ЗСУ під Роботиним

Наразі Алабаєв перебуває у тимчасово окупованому Криму. Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного голови Духовного управління мусульман Криму та міста Севастополя у квітні минулого року.

Фото: Прокуратура АР Крим та міста Севастополя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-