Трьом волонтерам з Криму, які постійно допомагають росармії, оголосили підозру

Трьом волонтерам з Криму, які постійно допомагають росармії, оголосили підозру

Укрінформ
Три волонтери з тимчасово окупованого Криму підозрюються у «благодійності» для армії ворога. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру ще трьом «волонтерам» з Криму, які систематично надають допомогу армії ворога. Їхні дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору) та загрожує до 12 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що у 2022-2023 роках підозрювані розпочали активну «благодійну» діяльність на території півострова, спрямовану на підтримку збройних формувань держави-агресора.

Один із «волонтерів», будучи приватним підприємцем, організував безоплатний ремонт та передачу автомобілів на потреби ЗС РФ. Так, ним було надано 5 транспортних засобів підвищеної прохідності, підготовлених для участі у бойових діях проти України.

Інший - депутат «Ялтинської міськради Республіки Крим II скликання», відкрив у будівлі «Гаспринського територіального органу адміністрації м. Ялта» пункт збору гуманітарної допомоги. За результатами такого «благодійництва» російським військовим регулярно передавались генератори, акумулятори на військову техніку, квадрокоптери, транспортні засоби, ноутбуки та інше.

За активну допомогу армії ворога ще одна підозрювана отримала від окупантів нагороду «Золотий грифон-2023». Вона започаткувала волонтерський рух на підтримку 83 окремої десантно-штурмової бригади ЗС РФ, що веде бойові дії проти України на Херсонському напрямку. У рамках «проєкту» провела 6 зборів та передала вказаному підрозділу загалом 2 тонни гуманітарної допомоги.

Читайте також: У співпраці з окупантом підозрюють 11 кримських підприємців - прокуратура АРК

Таку «благодійну діяльність» громадяни України висвітлювали у соціальних мережах, де розміщували інформацію про збори коштів чи матеріальної допомоги, а також публікували звіти про свою роботу, додали в прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше Укрінформ повідомляв, що СБУ затримала зрадника, який допомагав росіянам викрадати українців під час боїв за Харківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-