В одному з СІЗО Сімферополя утримують 86 українців, викрадених з ТОТ - правозахисники

В одному з СІЗО Сімферополя утримують 86 українців, викрадених з ТОТ - правозахисники

Укрінформ
У Сімферопольському СІЗО №2 тимчасово окупованого Криму утримують без жодних кримінальних справ щонайменше 86 українців, викрадених на новоокупованих Росією територіях України.

Про це повідомляє правозахисна організація "Кримський епізод" у Телеграмі, передає Укрінформ. 

"Сьогодні у “двійці” – кримському слідчому ізоляторі ФСБ – в умовах повної ізоляції міститься не менше 86 українців, викрадених на новоокупованих територіях", - йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, також 27 людей, які перебувають у цьому ізоляторі, отримали звинувачення у тому числі у "шпигунстві", "диверсіях", "підготовці терористичних актів" тощо. Серед них — активістка з Херсона Ірина Горобцова, яку вже понад два роки незаконно утримують у Сімферопольському СІЗО №2.

Читайте також: На тимчасово захопленій Херсонщині росіяни викрали трьох місцевих - ЗМІ

За даними координаторки Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, наприкінці 2022 року у СІЗО №2 Сімферополя утримувалось близько 110 людей, яких викрали з Херсонської та Запорізької областей.

У лютому 2024 року Кримська правозахисна група поінформувала, що наприкінці 2023 року із СІЗО №2 Сімферополя на територію Росії вивезли 60 українців, викрадених, зокрема, з новоокупованих територій.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у СІЗО №2 м. Сімферополя тимчасово окупованого Криму людей утримують у полоні, стосовно них навіть не відкривають кримінальних справ

Фото: КримSOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-