У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ - моніторингова група

У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ - моніторингова група

Укрінформ
У тимчасово окупованому Севастополі на ремонті стоять одразу три великі десантні кораблі (ВДК), а також сторожовий корабель класу "Тарантул".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє моніторингова група "Кримського вітру" у Телеграмі. Супутникові знімки опублікував OSINT-дослідник MT Anderson.

"На ремонті в Севастополі стоять одразу три великі десантні кораблі, а також сторожовий корабель класу "Тарантул", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Севастопольському морзаводі біля причалу у Південній бухті стоїть один ВДК проєкту 775 і ще один біля причалу у Корабельній бухті. У сухому доці в Корабельній бухті також досі знаходиться розбитий на тріски українським ударом підводний човен "Ростов-на-Дону" проєкту 636.3 "Варшавянка".

Читайте також: У ВМС назвали ураження рятувального корабля «Комуна» «деімперіалізацією» російського флоту

Окрім того, у 13-му судноремонтному заводі ЧФ Росії в Кілен-бухті знаходиться ще один ВДК проєкту 775, а також прикордонний сторожовий корабель проєкту 205П "Тарантул". У Корабельній бухті, ймовірно, стоїть ВДК "Мінськ", який потрапив під удар українських ракет у вересні 2023 року разом із підводним човном, а у Кілен-бухті, ймовірно, ВДК "Азов" та "Ямал", атаковані в ніч проти 24 березня.

Раніше Укрінформ повідомляв, що із портів Севастополя зникли дорогі військові кораблі ЧФ РФ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-