Росіяни застрелили жінку у тимчасово окупованій громаді на Херсонщині

Росіяни застрелили жінку у тимчасово окупованій громаді на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники застрелили 65-річну місцеву жительку, після чого намагалися підпалити її будинок. Розпочато розслідування.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 24 квітня 2024 року в одному з населених пунктів тимчасово окупованої Ювілейної громади Херсонського району, російські військові розстріляли 65-річну місцеву жительку, після чого намагалися підпалити її будинок.

Зазначається, що за попередніми даними, окупанти прийшли на подвір’я жінки та вимагали у неї гроші. Не отримавши бажаного, здійснили в неї кілька пострілів з автоматичної зброї.

Читайте також: Прокуратура порушила справу за фактом розстрілу росіянами цивільних на окупованій Херсонщині

"Вкотре представники країни-агресора нехтують положенням міжнародного гуманітарного права, яким прямо заборонено вчиняти вбивства та насильницькі дії щодо цивільного населення", - наголосили в прокуратурі.

Досудове розслідування проводить ГУНП в Херсонській області.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на тимчасово захопленій території Херсонщини російські окупанти викрали директора Каховського геріатричного пансіоната Віталія Бадризлова і ще двох місцевих мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-