На Луганщині загарбники відслідковуватимуть протестні настрої підлітків - ОВА

На Луганщині загарбники відслідковуватимуть протестні настрої підлітків - ОВА

Укрінформ
У школах так званої "ЛНР" загарбники відслідковуватимуть протестні настрої підлітків.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Російські загарбники посилюють усебічний тиск на школярів у тимчасово захоплених населених пунктах Луганської області. Днями навчальні заклади одержали документ від так званого "міністерства освіти і науки ЛНР" з рекомендаціями стосовно проведення виховної роботи зі старшокласниками на тему протидії ймовірній співпраці з українськими спецслужбами і "прозахідними організаціями".

Також на постійній основі проводитимуться моніторинги протестних настроїв учнів та вчителів, підкреслили в ОВА.

Як зауважили в обладміністрації, на виїзді з Рубіжного російські військові не лише ретельно оглядають і перевіряють документи, що підтверджують особистість. Тепер із міста неможливо виїхати без відповідної довідки з військкомату.

Як нагадали в ОВА, за словами головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, на Лиманському напрямку Силам оборони вдалося покращити своє тактичне положення в районі Серебрянського лісництва.

Читайте також: На Луганщині ворог посилив мінометні обстріли уздовж лінії зіткнення - Лисогор

"Втім, ворог продовжує наземний тиск уздовж усієї лінії фронту. На Куп’янському напрямку це Стельмахівка. На Лиманському, крім території лісу, - Макіївка та Невське. Окупанти намагаються скористатися перевагою у повітрі та кількості артилерійських боєприпасів. Авіаційних ударів росіяни завдали по Білогорівці і Серебрянському лісу", - заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Під вогонь мінометів та артилерії потрапили Греківка, Невське, Куземівка, Стельмахівка, Макіївка. До звільнених Невського та Новолюбівки у неділю доставили речі, запити на які залишали селяни, ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у так званій "ЛНР" заборонили проведення масових заходів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-