У Криму працюють мобільні бригади з мобілізації до російської армії - голова правління КРЦ

У Криму працюють мобільні бригади з мобілізації до російської армії - голова правління КРЦ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму працюють мобільні бригади з мобілізації у ЗС РФ.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив голова правління КРЦ, голова управління зовнішніх зв'язків і правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) у Фейсбуці.

"За попередньою інформацією, російські загарбники з 20 квітня розпочали більш активну мобілізацію для війни проти України. Поки що ця інформація повністю не підтвердилася, проте ворог уже робить перші кроки. Зокрема, на території окупованого Криму працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у громадських місцях, наприклад, біля торгових центрів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "кожен може підійти, розпочати комунікацію з представниками мобілізаційних груп, отримати контракт та піти на війну проти України".

За словами експерта, окупанти мотивують людей йти до війська тим, що обіцяють надавати земельні ділянки, високі заробітні плати тощо.

Читайте також: На окупованій частині сходу України мобілізували майже 60% гірників

Як повідомлялося, на території Криму російська влада планує призвати до Збройних сил РФ 15 тисяч осіб.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму місцева «влада» під час святкування одного з головних мусульманських свят - Ораза-байрам - здійснили «масову облаву» з метою мобілізації в Сімферопольському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-