На ТОТ росіяни мобілізуватимуть населення через електронні повістки - Центр нацспротиву

На ТОТ росіяни мобілізуватимуть населення через електронні повістки - Центр нацспротиву

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях України з 1 листопада міноборони РФ розпочне мобілізацію через надсилання електронних повісток.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Злочинний кремлівський уряд опублікував постанову про роботу Єдиного реєстру військового обліку. Отож з 1 листопада міноборони рф почне його повноцінно використовувати, зокрема розсилаючи призовникам електронні повістки. Електронну повістку вважатимуть врученою через сім днів після її розміщення в реєстрі. У такий спосіб путінська влада готує новий мобілізаційний ресурс для вбивств в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі на тимчасово окупованих територіях практично відсутній зв’язок не лише з Україною, а й всередині незаконних формувань. Місцеві жителі не можуть елементарно викликати навіть екстрені служби на випадок надзвичайної ситуації, а тут нові способи поповнити ряди російської армії через електронні повістки.

Читайте також: Росіяни з листопада отримуватимуть електронні повістки

Відтак тепер кожен житель ТОТ чоловічої статі після 1 листопада буде вважатися злочинцем і притягатиметься до відповідальності за неявку в окупаційний військкомат. Адже більшість населення окупованих територій не мають доступу до інтернету, а відтак і отримати інформацію про свою електронну повістку.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни на тимчасово захоплених українських територіях планують використати дату 9 травня для пропаганди мобілізації. Для цього заплановано цілий комплекс різноманітних заходів, включаючи також втручання в освітній процес, який на ТОТ є сильно мілітаризованим і без цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-