У Вінниці розробляють для японських інвесторів три проєкти з відбудови

У Вінниці розробляють для японських інвесторів три проєкти з відбудови

Укрінформ
У Вінниці розпочали розробку проєктно-кошторисної документації за трьома проєктами, реалізацією яких зацікавилися японські компанії, — двома екологічними та одним інфраструктурним. Вони були презентовані на Японсько-Українському форумі сприяння відбудові України.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Це два екологічні проєкти: рекультивація зі встановленням газозбірної системи на Стадницькому полігоні твердих побутових відходів та реконструкція очисних споруд водоканалу в частині встановлення теплових насосів. Компанії, які спеціалізуються на містобудуванні, зацікавились і вінницьким проєктом, що стосується зведення мостового переходу Янгеля-Лук’яненка. Тож на черзі за усіма трьома позиціями – розробка проєктно-кошторисної документації й інші технічні узгодження», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, міськрада налагодила співпрацю з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA (Japan International Cooperation Agency), через яке компанії цієї країни інвестують капітали у різноманітні проєкти за кордоном. Усі проєкти, якими зацікавилися японці, були презентовані на Японсько-Українському форумі сприяння відбудові України.

Читайте також: Модернізація ТЕЦ і «зелені» проєкти: Нафтогаз уклав меморандуми з японськими компаніями

Зокрема, йдеться про рекультивацію зі встановленням газозбірної системи на Стадницькому полігоні твердих побутових відходів та реконструкцію очисних споруд вінницького водоканалу в частині встановлення теплових насосів. За першим проєктом представники міськради вже мали дві робочі зустрічі з компанією Toyota. За другим вінницька мерія працює із компанією Mitsuya.

«За обома екологічними проєктах ми відчули зацікавленість потенційних інвесторів. Тож маємо надію на подальшу співпрацю і, відповідно, сприяння в отриманні обладнання японського виробництва», – зазначив заступник вінницького міського голови Сергій Матусяк.

Окрім того, йдеться про зведення мостового переходу на вулицях Янгеля-Лук’яненка.

Читайте також: Японія виділить €1,25 мільярда для підтримки своїх інвесторів в Україні - Шмигаль

Зазначається, що в ході зустрічей з японськими партнерами представники міськради почули підтвердження готовності японської сторони починати працювати по зазначених напрямах вже у поточному році. В міськраді сподіваються, що нещодавній візит до Японії Прем'єр-міністра Україні Дениса Шмигаля забезпечить розробку конкретних інструментів щодо оформлення інвестиційних угод відповідно до умов, які висувають японці.

Як повідомлялося, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною і Японією. Україна запросила Японію інвестувати в проєкти довкілля, потенціал яких оцінюється у 28,4 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-