Енергетична інфраструктура України першочергово потребує ремонту та відбудови - Кубраков

Енергетична інфраструктура України першочергово потребує ремонту та відбудови - Кубраков

Укрінформ
Україна розраховує на підтримку партнерів у відновленні енергетичної інфраструктури для функціонування вітчизняної економіки.

На цьому наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час засідання Керівного комітету Багатосторонньої координаційної платформи донорів (MDCP), передає Укрінформ із посиланням на Мінвідновлення.

«Після російських масованих повітряних атак першочергово енергетична інфраструктура потребує ремонту та відбудови. Особливо складна ситуація на Харківщині. Розраховуємо на підтримку партнерів у відновленні спроможностей генерації та продовженні будівництва пасивного захисту для підстанцій», - сказав Кубраков.

Він подякував координаційній групі з енергетики G7+ за потужну підтримку протягом минулого року. Зокрема, координаційна група брала участь у початкових обговореннях щодо відновлення енергетичної інфраструктури України після російських атак. Наразі активна співпраця триває.

Наголошується, що участь в засіданні Керівного комітету MDCP взяли представники уряду України, країн G7+, міжнародних фінансових організацій. Серед тем обговорення - відновлення приватного сектору, залучення бізнесу до відновлення України, використання заморожених російських активів, питання бюджетної підтримки тощо.

Українська сторона виступила з пропозицією організувати роботу технічного секретаріату MDCP безпосередньо в Києві, щоб забезпечити якісну секторальну координацію.

Як повідомлялося, Багатостороння донорська координаційна платформа є основою для координації міжнародної допомоги для України. Створили її у січні 2023 року. За словами президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, донорська платформа допоможе Україні просувати реформи на шляху до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-