У Миколаєві депутати ухвалили низку рішень для будівництва нового водогону

У Миколаєві депутати ухвалили низку рішень для будівництва нового водогону

Укрінформ
Депутати Миколаївської міської ради під час позачергової сесії ухвалили низку рішень, які сприятимуть вирішенню питання щодо будівництва водогону до міста з Нової Одеси.

За відповідні рішення під час сесії 13 травня проголосували всі присутні депутати міської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Необхідність позачергової сесії обумовлена прийнятими рішеннями Кабінету міністрів України щодо забезпечення Миколаєва питною водою. Депутати мають ухвалити рішення, пов'язані з отриманням субвенції з державного бюджету на фінансування робіт з будівництва нового водогону для Миколаєва з Нової Одеси», - сказав міський голова Олександр Сєнкевич.

За його словами, під час минулого засідання депутати ухвалили рішення, які стосувалися будівництва нового магістрального водогону, а сьогодні виникла потреба внести певні зміни в назви, щоб вони відповідали прийнятому Кабміном рішенню.

Читайте також: ЮНІСЕФ профінансує проєкт з водопостачання на Херсонщині

Зокрема, попередні назви проєктів «Нове будівництво магістрального водогону м. Нова Одеса - м. Миколаїв для забезпечення водою міста Миколаєва у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції, Миколаївська область. Ділянки 1, 2, 3, у т.ч. проєктно-вишукувальні роботи та експертиза», замінили на: «Нове будівництво водозабору з р. Південний Буг (м. Нова Одеса, Миколаївська область) та магістрального водогону для забезпечення водою м. Миколаїв у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції, Миколаївська область, I, ІІ, ІІІ ділянки».

Також внесено зміни до програми соціально-економічного розвитку Миколаєва та у рішення про визначення замовника даного будівництва.

Крім того, депутати проголосували за зміни до бюджету міста на 2024 рік. Так, додано кошти у сумі 330 тис. грн для реконструкції Жовтневого водосховища, яке має стати джерелом резервного водопостачання міста Миколаєва.

Читайте також: Миколаїв уклав угоду з NEFCO для реконструкції системи водопостачання

Як повідомлялося, питна вода у кранах мешканців Миколаєва зникла 12 квітня 2022 року через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв. Відтоді там тече лише технічна вода.

Централізоване постачання питної води у Миколаєві можна очікувати не раніше 2025 року. Для його налагодження уряд обіцяє виділити відповідну державну субвенцію.

Фото: nefco.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-