В ОБСЄ обіцяють покарати тих, хто збив її дрон на окупованому Донбасі

В ОБСЄ обіцяють покарати тих, хто збив її дрон на окупованому Донбасі

Укрінформ
В ОБСЄ розслідують втрату БПЛА дальнього радіусу дії на окупованій території Донбасу і намагатимуться відразу після встановлення причин притягнути винних до відповідальності.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер під час 18-тої зимової сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми це сприймаємо дуже серйозно. Зараз триває розслідування. І як тільки ми дізнаємося причину падіння БПЛА, намагатимемося притягнути винних до відповідальності", - заявив Гремінгер, відповідаючи на питання української делегації.

Він також висловив жаль "з приводу всіх обмежень свободи пересування СММ та неповаги до спостерігачів та майна ОБСЄ, що включає і глушіння та обстріли безпілотних літальних апаратів, усіх видів, дальньої, середньої чи близької дії".

Читайте також: Наєв розповів спостерігачам ОБСЄ про порушення окупантами "тиші"

У своєму запитанні голова Постійної делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ Артур Герасимов зазначив, що саме генсек ОБСЄ відповідає за ефективне використання ресурсів ОБСЄ та поцікавився, які зусилля він вживає з тим, щоб припинити перешкоджання свободі пересування СММ ОБСЄ в Україні з боку російських окупаційних адміністрацій та отримати фінансову компенсацію від РФ за збиті безпілотники ОБСЄ на Донбасі.

"На окупованій Росією території Криму та Донбасу російські окупаційні адміністрації відмовляють у доступі СММ ОБСЄ – повністю, як у Криму, або ж переважно, як на Донбасі. Протягом останніх двох місяців російські сили збили два БПЛА дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ, другий – лише три дні тому", - наголосив Герасимов.

Фото: OSCE/Isabella Zaratsyan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-