Суд у США винесе вирок Манафорту 8 березня

Суд у США винесе вирок Манафорту 8 березня

Укрінформ
Суд у штаті Вірджинія, США, призначив на 8 березня винесення вироку екс-керівнику передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту за звинуваченням у фінансових махінаціях.

Про це повідомляє CNBS.

"Пол Манафорт, колишній голова кампанії президента Дональда Трампа у 2016 році, буде засуджений за декілька злочинів у федеральному суді штату Вірджинія 8 березня - всього за п'ять днів до того, як він має бути засуджений у відповідній справі у Вашингтоні, округ Колумбія", - йдеться у повідомленні.

Раніше спецпрокурор Роберт Мюллер рекомендував суду позбавити Манафорта волі на строк від 19 до 24 років. Він упевнений, що через дії політтехнолога уряд США і різні фінустанови втратили мільйони доларів.

Крім того, обвинувачення наполягає на штрафі, розмір якого може становити від 50 тисяч до 24,4 млн доларів.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер вимагає для Манафорта не менше 19 років в'язниці

На початку лютого суд округу Колумбія призначив на 13 березня винесення вироку Манафорту у справі про порушення угоди зі слідством. Суд прийшов до висновку, що він брехав співробітникам ФБР, офісу спецпрокурора і членам великого журі "з питань, які були суттєвими для розслідування".

Як повідомлялося, Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року. У жовтні 2017 року проти нього були висунуті звинувачення в лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів без реєстрації в США в якості іноземного агента, а також в ухиленні від сплати податків. У серпні 2018 року Манафорт був визнаний винним у податкових і банківських злочинах. Згодом він погодився співпрацювати зі спецпрокурором Мюллером, але в лютому суд визнав, що Пол Манафорт кілька разів збрехав ФБР і Роберту Мюллеру, порушивши тим самим умови угоди зі слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-