Під час виборів у Нігерії загинуло 16 осіб

Під час виборів у Нігерії загинуло 16 осіб

Укрінформ
У Нігерії щонайменше 16 людей були вбиті у день голосування на загальних президентських і парламентських виборах у суботу, 23 лютого.

Про це повідомляє DW.

"За даними громадської організації Situation Room, яка моніторить проведення голосування, інциденти, що привели до загибелі людей, стались у восьми штатах. Організація повідомила також про порушення правил голосування та підпалення виборчих скриньок та документів в місті Лагос", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Індія вирішила залишити Пакистан без води

Зазначається, що у південному штаті Ріверс невідомі бойовики застрелили колишнього лідера місцевого самоврядування та його брата в районі Андоні. Обидві жертви були членами правлячої партії "Загальний прогресивний конгрес" чинного президента Мухаммаду Бухарі. Окрім того, одягнуті у військову форму люди заходили в деякі виборчі дільниці в районі міста Окріка у штаті Ріверс та забирали матеріали для голосування, повідомив представник поліції.

Читайте також: Вибори в Нігерії відклали через проблеми з безпекою

"Також були окремі повідомлення про насильство та напади на виборчі дільниці по всій країні. На одній виборчій дільниці в районі Яба в Лагосі стались сутички, коли невідомі роздавали виборцям готівку. Окрім того, місцеві жителі повідомляють про залякування виборців бандитами. Повідомляється, що явка на вибори нижча у порівнянні з минулими роками", - інформує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-