Мадуро створив кібервійська для запобігання новому блекауту

Мадуро створив кібервійська для запобігання новому блекауту

Укрінформ
Після того, як Венесуела зіткнулася з масштабним блекаутом, глава країни Ніколас Мадуро сформував спеціальний військовий підрозділ, що відповідає за технічний контроль систем енергопостачання.

У виступі на радіо і телебаченні у п'ятницю, 15 березня, Мадуро заявив, що завданням "військового угруповання із захисту основних стратегічних служб" буде забезпечення безпеки та оперативності систем постачання країни водою та електрикою, а також їх належне техобслуговування, повідомляє DW.

Офіцери даного угрупування будуть нести відповідальність як за фізичну, так і за кібернетичну безпеку інфраструктури, а також відповідати за техобслуговування обладнання, підкреслив Мадуро.

При цьому глава Венесуели вкотре поклав відповідальність за недавній блекаут на США, а конкретно на радника президента з національної безпеки Джона Болтона, який, за словами Мадуро, керував кібератакою на найбільшу ГЕС Венесуели — Гурі.

Венесуельська опозиція, навпаки, вважає причиною колапсу несвоєчасне і неправильне техобслуговування обладнання і звинувачує у ньому уряд.

Відключення електрики почалося у Венесуелі 7 березня і тривало майже тиждень. За цей час, за даними неурядових організацій, в лікарнях померли кілька пацієнтів із захворюваннями нирок, для яких лікарі не змогли своєчасно провести процедуру діалізу.

У вівторок, 12 березня, уряд Мадуро оголосив, що електропостачання було відновлено практично по всій країні. Однак із західних регіонів Венесуели продовжують надходити повідомлення про відключення електроенергії.

На думку тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо, головна причина кризи в країні — це корупція в країні, а зовсім не "саботаж", як це стверджує уряд Мадуро.

Читайте також: Штати анулювали понад 600 віз для чиновників режиму Мадуро - Держдеп

Боротьба за владу між Ніколасом Мадуро і Хуаном Гуайдо триває з кінця січня 2019 року. Після вступу Мадуро на пост глави держави на другий термін голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента країни. Нині у цьому статусі його визнали понад 50 держав, у тому числі більшість інших країн ЄС, США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-