Віце-прем'єр Нової Зеландії їде на розмову з Ердоганом

Віце-прем'єр Нової Зеландії їде на розмову з Ердоганом

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Нової Зеландії Вінстон Пітерс відбуде до Туреччини, щоб особисто обговорити висловлювання президента країни Реджепа Таїпа Ердогана з приводу теракту в Крайстчерчі.

Про це заявила прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, повідомляє Reuters.

«Наш віце-прем'єр протистоятиме цим коментарям у Туреччині. Він їде туди, щоб прояснити ситуацію прямо, віч-на-віч», - сказала прем'єр-міністр.

Як відомо, коментуючи теракт у Новій Зеландії на агітаційному мітингу в місті Ереглі в Туреччині, Ердоган вкрай різко відгукнувся про антимусульманів серед австралійців і новозеландців. Він використовував витримки маніфесту терориста, а також відеозапис атаки, представивши їх як частину нападу на Туреччину та іслам. Президент заявив, що антимусульманам краще не відвідувати Туреччину, інакше вони зіткнуться з дуже серйозними наслідками.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон засудив висловлювання Ердогана й викликав для роз'яснень посла Туреччини Корхала Каракоса, вимагаючи, щоб коментарі Ердогана було видалено з державного мовлення Туреччини.

Читайте також: Прем'єр Австралії викликав посла Туреччини через висловлювання Ердогана

Як повідомлялося, 15 березня в результаті нападу на дві мечеті в Крайстчерчі Нової Зеландії загинули 50 осіб. Ще 50 осіб дістали поранення. Незадовго до скоєння нападу 28-річний підозрюваний Брентон Таррант оприлюднив у соцмережах маніфест антиіммігрантського спрямування на 74-х сторінках. Він також вів пряму трансляцію розстрілу віруючих у мечеті Ан-Нур. 17 березня Тарранта заарештували, суд над ним розпочнеться 5 квітня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-