Держдеп про Нагірний Карабах: Важливо зберегти режим припинення вогню

Держдеп про Нагірний Карабах: Важливо зберегти режим припинення вогню

Укрінформ
Державний департамент США закликає сторони зберігати режим припинення вогню, утриматися від подальших бойових дій та забезпечити гуманітарний доступ до населення.

Про це завив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми стурбовані ситуацією. І з точки зору того, що ми вважаємо важливим, я сказав би, номер один – це збереження режиму припинення вогню, який існує зараз, щоби не було військових дій далі», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Азербайджан обіцяє амністію для вірменів Карабаху, які складуть зброю

По-друге, за його словами, важливо забезпечити гуманітарні потреби населення Нагірного Карабаху. Й, по-третє, Азербайджан і Вірменія мають досягти тривалої мирної угоди щодо гуманітарної ситуації на місці.

У цьому зв’язку він уточнив, що населення етнічних вірмен у Нагірному Карабасі повинно мати можливість залишатися у своїх домівках. Якщо люди вирішать виїхати або повернутися, потрібно забезпечити для цього безпечний прохід під наглядом незалежної третьої сторони.

Читайте також: Вірменія прийняла першу тисячу біженців з Карабаху

Крім того, представник Держдепу підкреслив, що Азербайджан несе відповідальність за захист цивільних осіб, а також забезпечення гуманного поводження з усіма, в тому числі підозрюваними комбатантами.

Читайте також: Пашинян розкритикував Росію через події у Нагірному Карабаху

Як повідомляв Укрінформ, уряд Вірменії заявив, що з Нагірного Карабаху вже евакуювалися близько п'яти тисяч осіб вірменського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-