Білий дім про звільнення заручників у Газі: досягнення угоди вже дуже близько

Білий дім про звільнення заручників у Газі: досягнення угоди вже дуже близько

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що широкі зусилля зі звільнення заручників, яких досі утримує ХАМАС, дозволили впритул наблизитися до угоди, яка дозволила б повернути людей додому.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден і його команда роблять усе можливе, щоби допомогти звільнити заручників, яких захопив ХАМАС, у тому числі маленьких дітей і, звісно ж, американців, які перебувають там»,- зауважив представник адміністрації США.

Читайте також: У Штатах кажуть про прогрес щодо угоди між Ізраїлем і ХАМАС про звільнення заручників

Він підкреслив, що зусилля на цьому напрямі докладаються на постійній основі.

«Ми вважаємо, що ми підійшли ближче (до розв'язання питання – ред.), ніж будь-коли, тому ми маємо сподівання»,- зауважив Кірбі.

Але, за його словами, станом на сьогодні він поки не може зробити офіційного оголошення про те, що угоди досягнуто.

«Ще є над чим працювати», - зазначив Кірбі.

Читайте також: США докладають зусиль до укладення угоди між Ізраїлем і ХАМАС щодо звільнення заручників

Він повідомив, що американська сторона також працює над тим, аби збільшити потік гуманітарної допомоги для жителів сектору Гази, в тому числі харчових продуктів, води, ліків, а також пального для забезпечення генераторів електропостачання.

«І, звісно ж, ми продовжуємо виступати за гуманітарні паузи, щоби люди могли уникнути небезпеки, а також щоби могла надходити допомога»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Ізраїль почав постачання пального агентству ООН у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, напередодні заступник радника президента США з питань національної безпеки Джон Файнер повідомив про досягнення «значного прогресу» в зусиллях щодо звільнення заручників, захоплених ХАМАС на території Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-