Боснійська столиця очолила світовий рейтинг забруднення повітря

Боснійська столиця очолила світовий рейтинг забруднення повітря

Укрінформ
Міста Боснії та Герцеговини очолили світові рейтинги забруднення повітря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Столиця країни - Сараєво опублікувала попередження про погіршення якості повітря. Експерти пояснюють це спалюванням твердого палива у житлових будинках та викидами від транспорту.

Попри обіцянку влади Сараєво зробити місто без викидів вуглецю до 2035 року, криза вартості життя змусила людей обирати доступніші види твердого палива для опалення у будинках та їздити на старих автомобілях з вищими показниками викидів забруднювальних речовин, кажуть експерти.

Згідно з даними, використання газу у столиці Боснії впало на 18% цьогоріч порівняно з минулим роком через підвищення цін.

Згідно з даними Світового банку, Боснія має один з найвищих рівнів забруднення повітря дрібнодисперсними твердими частинками в Європі через спалювання твердого палива для опалення будинків та транспортний сектор.

Країна загалом, і особливо Сараєво, яке розташоване в долині серед гір, десятиліттями страждає від низької якості повітря. Попри закриття гірничодобувної та важкої промисловості Боснія залишається однією з найбільш забруднених країн Європи.

Лікарі кажуть, що вплив дрібних твердих частинок становить серйозну небезпеку для здоров'я, що призводить до респіраторних інфекцій, раку, появи серцево-судинних захворювань та передчасної смерті.

Читайте також: Пакистанське місто Лахор накрив густий смог - захворіли десятки тисяч людей

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Індії Нью-Делі тимчасово закрили школи через вкрай токсичне та забруднене повітря. В місті заборонили в’їзд вантажівок та будівельні роботи через забруднення повітря.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-