До Гаяни прибув британський корабель - Венесуела у відповідь розгорнула війська

До Гаяни прибув британський корабель - Венесуела у відповідь розгорнула війська

Укрінформ
Венесуела розгорнула війська неподалік кордону з Гаяною після того, як на тлі територіальної суперечки щодо регіону Ессекібо туди прибув військовий корабель Великої Британії.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Венесуела має право на захист, спокій і мир. Ми не сприймаємо провокацій, погроз від будь-кого», — заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро, звинувативши Гаяну в порушенні угоди про продовження переговорів без використання зброї.

Командувач ВМС Венесуели Ніл Вілламізар поінформував про розгортання 5682 військовослужбовців, 12 літаків, трьох патрульних кораблів, семи ракетних катерів та восьми амфібій.

Читайте також: Президент Венесуели підписав укази щодо анексії території Гаяни

Раніше газета The Guardian повідомила, що міноборони Британії відправить патрульний корабель HMS Trent до Гаяни на знак підтримки цієї країни.

Як повідомляв Укрінформ, Мадуро заявив про приєднання до Венесуели частини Гаяни - регіону Ессекібо.

7 грудня він наказав державним нафтовим компаніям видати ліцензії на видобування в цьому регіоні корисних копалин та запропонував Національній асамблеї ухвалити закон про приєднання Ессекібо до Венесуели.

Читайте також: У Венесуелі оголосили про створення «нового штату» на тлі суперечки з Гаяною

У середині грудня лідери Венесуели і Гаяни заявили, що не будуть застосовувати силу та домовилися створити спільну комісію для вирішення територіального спору.

Фото ілюстративне: El Nacional

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-