ЦАХАЛ розрізняє ХАМАС і цивільних, щоб мінімізувати шкоду населенню - речниця

ЦАХАЛ розрізняє ХАМАС і цивільних, щоб мінімізувати шкоду населенню - речниця

Ексклюзив
Укрінформ
Сили оборони Ізраїлю боротимуться з терористичною організацією «ХАМАС» скрізь, повністю дотримуючись міжнародного права і розрізняючи терористів і цивільних осіб, щоб мінімізувати шкоду цивільному населенню.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомила речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон.

«ЦАХАЛ боротиметься з ХАМАС, де б вони не діяли, при цьому повністю дотримуючись міжнародного права, розрізняючи терористів і цивільних осіб і вживаючи всіх можливих запобіжних заходів, щоб мінімізувати шкоду цивільному населенню», - заявила вона. 

Речниця Сил оборони Ізраїлю нагадала, що з початку бойових дій ЦАХАЛ закликав цивільне населення тимчасово евакуюватися з районів інтенсивних боїв у безпечніші райони, щоб мінімізувати ризики для себе. 

Вона додала, що ЦАХАЛ здійснює інформування різними каналами, включаючи радіо, спеціальний веб-сайт арабською мовою, мільйони автоматичних телефонних дзвінків і десятки тисяч живих дзвінків, а також мільйони листівок.

«У той час як ЦАХАЛ докладає зусиль для евакуації населення з лінії вогню, ХАМАС систематично намагається перешкодити евакуації цивільних осіб, закликаючи їх ігнорувати заклики ЦАХАЛ. Роблячи це, ХАМАС ставить під загрозу цивільне населення Гази», - акцентувала Міхельсон.

Читайте також: ЦАХАЛ заявляє про часткове виведення військових із сектору Гази

За її словами, ХАМАС систематично використовує цивільне населення в якості живого щита

«ХАМАС використовує гуманітарні зони, притулки та лікарні, атакуючи сили ЦАХАЛ з цих локацій, приховуючи в них терористів і здійснюючи там військову діяльність. Наприклад, останніми тижнями ХАМАС випустив десятки ракет у бік Ізраїлю з гуманітарної зони в Аль-Муассі», - заявила Міхельсон. 

Як повідомлялося, Міністерство оборони Ізраїлю 5 січня оприлюднило план наступного етапу війни в секторі Гази. Згідно з ним, на третьому етапі солдати Армії оборони Ізраїлю в північній частині Сектора Гази застосують "новий бойовий підхід", що передбачає "рейди, руйнування терористичних тунелів, повітряні та наземні дії і спеціальні операції".

8 січня турецьке інформаційне агентство IHA повідомило, що за останні 24 години в секторі Газа загинули 113 людей, а 250 зазнали поранень.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що під час свого візиту на Близький Схід підніматиме питання про необхідність робити більше для запобігання жертвам серед цивільного населення.

Фото: Армія оборони Ізраїлю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-