Король Нідерландів може втратити право не сплачувати податки

Король Нідерландів може втратити право не сплачувати податки

Укрінформ
У Нідерландах кілька партій виступили з ініціативою позбавити короля Віллема-Александра права на звільнення від податку на прибуток.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NL Times.

“D66, SP і PvdD подали пропозицію про позбавлення короля права на звільнення від податку на прибуток”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ініціатива вперше може отримати підтримку в обох палатах парламенту.

“Важливо, щоб король також платив податок на прибуток”, - сказав депутат партії D-66 Йост Среллер.

Звільнення монарха від податку на прибуток регулюється у Нідерландах Конституцією. Це означає, що для внесення поправок до неї потрібна підтримка щонайменше 100 із 150 парламентаріїв і 50 із 75 сенаторів.

“І вперше це можливо”, - зазначає NL Times.

PVV, GroenLinks-PvdA, NSC, D66, BBB, SP, DENK, PvdD, Volt і JA21 раніше висловлювалися за те, щоб король сплачував податок на прибуток. Таким чином, після виборів 22 листопада 2023 року у парламенті опинилося 10 партій і 112 із 150 депутатів, які раніше висловлювалися за те, щоб король сплачував податки. У верхній палаті ці політичні сили мають 50 із 75 місць.

У пропозиції D66, SP і PvdD йдеться про те, що звільнення від сплати податків має бути скасовано для всього Королівського дому, у тому числі для короля Віллема-Александра, королеви Максими, принцеси Беатрікс (раніше королеви - ред.) і кронпринцеси Амалії. Раніше Амалія відмовилася від допомоги, що призначалася їй як спадкоємиці престолу.

Ініціатива також передбачає, що вивченням питання має зайнятися новий прем'єр, який буде обраний після завершення переговорів про створення коаліції.

Як повідомляв Укрінформ, виборча рада Нідерландів 1 грудня 2023 року підтвердила перемогу ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса на позачергових парламентських виборах.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-