На заході Китаю стався землетрус магнітудою 7,1, його відчули сусідні країни

На заході Китаю стався землетрус магнітудою 7,1, його відчули сусідні країни

Укрінформ
У Сіньцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході Китаю в ніч проти 23 січня стався потужний землетрус магнітудою 7,1 - його відчули і в сусідніх Киргизстані та Казахстані.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Сильний підземний поштовх Китайський центр землетрусів (CENC) зафіксував уранці у вівторок у повіті Вуші округу Аксу в гірській прикордонній зоні на межі Китаю з Киргизстаном.

Епіцентр землетрусу залягав на глибині 22 кілометри. Після основного поштовху магнітудою 7,1 сталася низка афтершоків силою 5,3 бала.

Зазначається, що після першого поштовху багато людей кинулися з домівок надвір, незважаючи на мороз - близько 10 градусів.

Читайте також: Кількість жертв землетрусу в Японії зросла до 232

Місцева влада повідомила про руйнування кількох житлових будинків і господарських споруд, інформація про постраждалих людей не надходила. У деяких районах зникла електрика, але її досить швидко вдалося відновити.

Землетрус відчувався в різних регіонах Сіньцзяну, включаючи адміністративний центр Урумчі та великі міста Хотан і Кашгар.

Читайте також: У Північній Кореї зафіксували землетрус поблизу ядерного полігону

Сильні підземні поштовхи відчули й у Киргизстані та Казахстані. Так, за даними МНС Казахстану, в Алмати зафіксували землетрус магнітудою 6,7.

Як повідомляв Укрінформ, на схід від грецького острова Евбея 18 січня стався землетрус магнітудою 4,6, підземні поштовхи сколихнули столицю країни Афіни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-