Франція оштрафувала Amazon на €32 мільйони через стеження за робітниками

Франція оштрафувала Amazon на €32 мільйони через стеження за робітниками

Укрінформ
Французьке агентство із захисту даних (CNIL) повідомило у вівторок, що оштрафувало французький складський підрозділ компанії Amazon на 32 млн євро за «надмірно нав’язливу» систему стеження за роботою персоналу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Як зазначається, Amazon France Logistique відстежувала роботу співробітників, зокрема за допомогою даних зі сканерів, які використовував персонал для обробки посилок, свідчать дані CNIL.

Сканери сповіщали керівництво про бездіяльність понад 10 хвилин або обробку пакунків і посилок «з точністю до секунди». Окрім цього, одним із методів стеження було використання системи для визначення, чи скануються товари «занадто швидко», тобто менш ніж за 1,25 секунди.

В агентстві зазначили, що працівники перебувають під постійним тиском і змушені регулярно виправдовувати свою відсутність. Контролювався навіть проміжок часу між входом співробітників на склад і початком роботи.

Читайте також: У Південній Кореї суд залишив в силі антимонопольний штраф проти Google

Водночас у CNIL додали, що працівники не були належним чином поінформовані про спостереження, а дані збиралися протягом 31 дня.

Стеження Amazon було визнано таким, що суперечать загальному регламенту захисту даних ЄС (GDPR), який накладає на компанії суворі правила щодо отримання згоди на використання особистої інформації.

У компанії відкинули висновок CNIL як «фактично неправильний» і заявили про намір оскаржувати рішення агентства. Однак там додали, що у відповідь на висновки агентства Amazon вимкне системи відліку швидкості обробки товарів, а також збільшить попередження про «простій» з 10 до 30 хвилин.

Як повідомлялося, компанія Google погодилася сплатити 5 млрд дол. у справі таємного відстеження дій користувачів, навіть коли вони використовували режим «інкогніто».

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-