В Аргентині затримали сина російського олігарха Чуркіна

В Аргентині затримали сина російського олігарха Чуркіна

Укрінформ
Правоохоронці Аргентинської Республіки затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань уТелеграмі, передає Укрінформ.

«На підставі зібраних ДБР доказів правоохоронні органи Аргентинської Республіки затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, велике українське підприємство ТОВ «Львівські автобусні заводи» взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Його власник — громадянин РФ Ігор Чуркін, витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Водночас він не хотів втрачати майно підприємства, яке перебувало у заставі.

Тому російський бізнесмен розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком. Підконтрольний олігарху керівник підприємства, під контролем сина олігарха, подав до поліції завідомо неправдиву заяву про нібито вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Він звинуватив службових осіб установи у вигаданому особливо тяжкому правопорушенні.

Читайте також: Російський олігарх Мусаєв стверджує, що придбав медіагрупу Forbes

Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно, зазначили у бюро.

Нагадаємо, 8 липня 2022 року працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру російському олігарху Ігорю Чуркіну та його спільнику, які намагалися обманом зберегти майно свого підприємства у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-