Лідер КНДР заявив про намір окупувати Південну Корею у разі війни

Лідер КНДР заявив про намір окупувати Південну Корею у разі війни

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин знову назвав Південну Корею головним ворогом КНДР і заявив, що Пхеньян не вестиме жодних мирних переговорів із Сеулом, а посилюватиме армію і готуватиметься до окупації Півдня у разі війни на півострові.

Про це з посиланням на державні ЗМІ КНДР повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Чергову войовничу заяву Кім зробив під час виступу в міністерстві оборони з нагоди 76-ї річниці заснування Народної армії Північної Кореї.

«Визначення південнокорейських маріонеток найшкідливішим і незмінним головним ворогом та рішення про окупацію їх території в разі надзвичайної ситуації як національної політики (Північної Кореї – ред.) є розумним заходом для вічної безпеки нашої країни, миру та стабільності в майбутньому», - цитує Кіма північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Читайте також: КНДР розриває економічні зв’язки з Південною Кореєю

У своїй промові диктатор закликав військових бути готовими до війни, підтримувати армію в повній бойовій готовності та нарощувати військовий потенціал, аби отримати перевагу у військовій силі над Півднем.

«Мир – це не те, про що слід благати чи отримати в обмін на переговори. Півночі більше не доведеться проходити через нереалістичне випробування участю в переговорах і співпраці з Півднем», - заявив Кім.

КНДР посилила різку критику та військові провокації проти Південної Кореї після того, як Кім на засіданні керівництва правлячої Трудової партії наприкінці минулого року назвав міжкорейські зв’язки відносинами між двома ворожими одна одній державами.

Читайте також: Хакери КНДР могли вкрасти $3 мільярди для фінансування ядерної програми - Reuters

Тоді ж північнокорейський лідер заявив, що немає сенсу шукати возз’єднання з Південною Кореєю, а потрібно готуватись окупувати її територію у разі надзвичайної ситуації, тобто війни.

Як повідомляв Укрінформ, Постійний комітет Верховних народних зборів КНДР, вищий законодавчий і представницький орган країни, вирішив скасувати всі закони про економічну співпрацю з Південною Кореєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-