Сестра Кім Чен Ина - про можливість візиту прем'єра Японії у КНДР: Цей день може настати

Сестра Кім Чен Ина - про можливість візиту прем'єра Японії у КНДР: Цей день може настати

Укрінформ
Сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заступниця завідувача відділу пропаганди та агітації ЦК Трудової партії Кореї Кім Йо Чжон висловилася щодо можливості візиту прем'єр-міністра Японії у Пхеньян.

Про це повідомляє KCNA, передає Укрінформ.

За словами Кім, «день візиту прем'єр-міністра Японії до Пхеньяна може настати», якщо Токіо «не виставить таку перешкоду, як уже вирішене питання про викрадення, на шляху до налагодження двосторонніх відносин».

«Я вважаю, що якщо Японія ухвалить політичне рішення відкрити новий шлях до налагодження відносин своєю ввічливою поведінкою та гідними довіри діями на основі розриву з анахронічною ворожістю та недосяжними бажаннями та визнання одна одної, то обидві країни можуть відкрити нову сторінку разом», - заявила Кім Йо Чжон.

Читайте також: Японія запустила супутник для збору інформації про КНДР

Головний секретар кабінету міністрів Японії Йошімаса Хаяші заявив, що у Токіо «взяли до уваги» заяву сестри лідера Північної Кореї, зазначає Kyodo.

Раніше прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив про наміри «активізувати зусилля для проведення якнайшвидше зустрічі на вищому рівні» з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином та вирішити проблему японських громадян, викрадених північнокорейськими агентами у 1970-х та 1980-х роках.

«Ми знаходимо підходи через різні канали», - сказав Кішіда.

Зазначається, що японські офіційні особи мали декілька неофіційних контактів з північнокорейською стороною на початку 2023 року.

Як повідомлялося, Північна Корея вранці середи запустила декілька крилатих ракет зі свого східного узбережжя у напрямку Японського моря.

Фото: Pyongyang Press Corps Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-