В ООН занепокоєні намірами Росії провести вибори на окупованих територіях України

В ООН занепокоєні намірами Росії провести вибори на окупованих територіях України

Укрінформ
В ООН наголосили, що плани Російської Федерації організувати голосування на тимчасово окупованих територіях України для виборів президента РФ суперечать міжнародному праву.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН помічник Генерального секретаря ООН Халед Хіарі.

«Територіальна цілісність і політична незалежність держав є основоположними принципами Статуту ООН, – наголосив він. – Вони лежать в основі нашого багатостороннього порядку. Тому повідомлення про плани Російської Федерації організувати провести голосування на своїх президентських виборах на українських територіях, які в цей час перебувають під її контролем, викликають глибоку тривогу».

Хіарі нагадав, що незаконна анексія української території не має юридичної сили й не відповідає міжнародному праву. ООН повністю віддана суверенітету, незалежності й територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, наголосив він.

Читайте також: 2023 рік став найсмертельнішим для мігрантів упродовж останнього десятиліття - ООН

Помічник Генсека зазначив, що в останні два тижні посилилися атаки цивільного населення в різних регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, Антоніу Гутерреш висловив жаль з приводу того, що Рада Безпеки ООН не змогла адекватно відреагувати на вторгнення Росії в Україну та конфлікт між Ізраїлем та ХАМАСом у Газі. Генсек ООН додав, що ці конфлікти «можливо, фатально» підірвали її авторитет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-