Японія спростить правила передачі оборонної техніки іншим країнам

Японія спростить правила передачі оборонної техніки іншим країнам

Укрінформ
Японія планує переглянути суворі правила експорту оборонної техніки, щоб дозволити продаж винищувачів наступного покоління, розроблених спільно з Великою Британією та Італією.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Правляча Ліберально-демократична партія Японії та її партнер по коаліції партія Комейто у п'ятницю дійшли згоди про зміну правил за дотримання деяких умов.

Кожен окремий випадок експорту, а також експорт до третьої країни вимагатимуть схвалення кабінету міністрів. Експорт буде обмежено винищувачем наступного покоління. Винищувачі можуть бути відправлені тільки до країн, що підписали оборонні угоди з Японією і не залучені до збройних конфліктів.

Очікується, що кабінет міністрів затвердить план пізніше цього місяця.

Читайте також: Безпекова угода з Японією буде укладена у найближчому майбутньому - ОП

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року Японія заявила, що готується до відправки протиповітряних ракет Patriot до Сполучених Штатів після перегляду своїх правил експорту озброєнь. Це стало першим серйозним переглядом обмежень на експорт озброєнь у цій країні за останні дев'ять років.

Агентство Bloomberg з посиланням на японські ЗМІ писало, що Японія та Сполучені Штати Америки обговорюють можливість співпраці у сфері військової техніки, щоб надати Україні більше боєприпасів та розширити можливості азійської країни щодо ремонту американських військових кораблів та винищувачів.

Фото: www.volynnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-