«Має ознаки радянської епохи»: президент Казахстану запропонував змінити державний герб

«Має ознаки радянської епохи»: президент Казахстану запропонував змінити державний герб

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запропонував розглянути питання зміни державного герба, оскільки він має «ознаки радянської епохи».

Про це глава держави заявив на третьому засіданні Національного курултаю у місті Атирау, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Акорди.

«Щодо державного герба вважаю за доцільне взяти до уваги резонні доводи професіоналів та небайдужих громадян, у тому числі молоді, про те, що герб Казахстану надто складний для сприйняття, у ньому присутня еклектика та ознаки радянської епохи», - зауважив Токаєв.

За його словами, у разі загальної згоди можна створити спеціальну комісію, яка предметно розгляне всі аспекти та проведе громадські дискусії. Після цього можна оголосити відкритий конкурс на кращий ескіз нового державного герба Казахстану.

Токаєв нагадав, що потрібно систематизувати та привести до єдиного стандарту символіку міст та областей. Вони, на думку президента Казахстану, мають відображати не лише регіональну специфіку, а й органічно поєднувати ключові елементи образу країни.

Читайте також: В ЄС похвалили позицію Казахстану щодо російської війни проти України

Радіо Азаттик повідомляє, що розмови про плани змінити герб Казахстану точилися ще під час президентства Нурсултана Назарбаєва. У червні 2018 року у сенаті парламенту запропонували писати слово «Қазақстан» на гербі латинськими літерами. Це було зроблено того ж року.

Як повідомляв Укрінформ, Казахстан планує перейти на латиницю до 2031 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-