Британська розвідка проаналізувала, як Росія виробляє зброю під санкціями

Британська розвідка проаналізувала, як Росія виробляє зброю під санкціями

Укрінформ
Світові санкції проти РФ усе ще продовжують порушувати постачання ключових ресурсів для російської оборонної промисловості, що впливає на виготовлення Росією озброєння.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в аналітичному звіті Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Як зазначається, ізоляція Росії обмежує кількість країн, з якими вона може безпосередньо торгувати, що може збільшувати час і вартість придбання товарів, які РФ раніше могла купувати вільно. Зокрема аналітики посилаються на дані дослідження Інституту економік, що розвиваються, Банку Фінляндії, які свідчать про те, що треті країни стягують цінові надбавки понад 60% за експорт певних санкційних товарів до Росії.

Читайте також: Санкцій недостатньо, потрібен режим тотальної економічної ізоляції РФ - експерт

«Хоча Росія збільшила виробництво ключових боєприпасів, які найчастіше використовуються в Україні, зокрема артилерійських снарядів, вплив санкцій, найімовірніше, найбільше позначиться на більш сучасних і складних російських системах озброєнь. Ці системи у виробництві і розробці ймовірно мають підвищену залежність від іноземних компонентів і технологій», - йдеться у звіті.

Аналітики вважають, що санкції можуть продовжувати порушувати як попит, так і пропозицію на російський експорт озброєнь, а також значно ускладнюють механізми платежів до Росії.

«Це майже напевно призвело до значного скорочення російського експорту озброєнь і збільшення затримок у поставках, у тому числі деяким найважливішим покупцям озброєнь, що залишилися в Росії», - пишуть аналітики.

Читайте також: Путін підписав указ про призов на військову службу 150 тисяч росіян

Вони посилаються на цифри Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру про те, що частка Росії у світовій торгівлі зброєю впала до 11% у період з 2019 по 2023 рік порівняно з 21% у період з 2014 по 2018 рік.

Як повідомляв Укрінформ, сотні західних та російських компаній залучені до незаконних схем Кремля щодо уникнення санкцій та забезпечення прихованих поставок в РФ електронних компонентів, необхідних для виробництва зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-