Сеул відреагував на погрози Росії і закликав дотримуватися міжнародного права

Сеул відреагував на погрози Росії і закликав дотримуватися міжнародного права

Укрінформ
Південна Корея у відповідь на погрози Москви вжити заходів через запроваджені Сеулом антиросійські санкції закликала Росію краще докласти зусиль для повернення двосторонніх відносин у нормальне русло й дотримуватись міжнародного права.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Ми докладаємо активних зусиль для управління зв’язками між Південною Кореєю та Росією і рішуче виступаємо проти незаконної співпраці Росії з Північною Кореєю», - заявив на брифінгу речник корейського зовнішньополітичного відомства Лім Су Сук.

«Ми закликаємо Росію докласти відповідних зусиль для управління двосторонніми відносинами», - додав дипломат.

Він підкреслив, що співпраця між Росією і Північною Кореєю має здійснюватися відповідно до норм міжнародного права та резолюцій Ради Безпеки ООН і не завдавати шкоди безпеці Південної Кореї.

Південна Корея 2 квітня ввела санкції проти двох російських громадян та їх компаній, причетних до незаконного відправлення північнокорейських ІТ-працівників за кордон, а також проти двох російських суден, залучених до транспортування контейнерів із військовими вантажами між КНДР та РФ.

Читайте також: Корея планує запустити до 60 малих супутників-шпигунів для моніторингу КНДР

Російське МЗС наступного дня розкритикувало рішення Сеула та пригрозило вжити заходів у відповідь на «недружній» крок.

Останні санкції Сеула були введені після того, як РБ ООН не змогла продовжити мандат Групи експертів із моніторингу санкцій проти КНДР ще на рік через вето Росії. Мандат комісії подовжувався щорічно з моменту її заснування в 2009 році й тепер може завершитися 30 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, берегова охорона Південної Кореї за підозрою у порушенні санкцій ООН проти КНДР затримала біля свого південного узбережжя у водах Японського моря вантажний корабель без прапора, який прямував до Росії.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-