В Ізраїлі блокують сигнал GPS через загрозу атаки Ірану

В Ізраїлі блокують сигнал GPS через загрозу атаки Ірану

Укрінформ
У найбільших ізраїльських містах заблокували сигнал GPS через загрозу атаки з боку Ірану.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ. 

«Сигнал GPS блокується на території Ізраїля, щоб порушити роботу ракет та безпілотників через зростання напруженості з Іраном», - йдеться у повідомленні.

У четвер у центральних частинах Ізраїлю було порушено роботу систем GPS, що є захисним заходом з метою перешкоджання наведенню зброї.

Громадяни Ізраїля повідомили, що не можуть користуватися функціями мобільних додатків на основі визначення свого місцезнаходження у великих містах, таких як Тель-Авів та Єрусалим, які розташовані далеко від зони активних бойових дій.

Читайте також: Іран погрожує Ізраїлю через авіаудар по консульству в Сирії

Речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі підтвердив, що країна використовує блокування сигналу GPS. Він закликав громадян Ізраїля слідкувати за подальшими офіційними повідомленнями.

Водночас Армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) оголосила про призупинення усіх відпусток для військових, які служать у бойових частинах.

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що деякі посольства країни були евакуйовані через імовірність атаки з боку Ірану.

Іран пообіцяв відповідь після удару по будівлі його консульства у Сирії, внаслідок якого загинули 13 людей.

Читайте також: США й Ізраїль не причетні до вибухів в Ірані - Держдеп

Влада Ізраїля вважає, що атака може відбутися у п’ятницю, в «День сил Аль-Кудс» (День солідарності з боротьбою палестинців за незалежність), який відзначається в останню п'ятницю Рамадану.

Як повідомлялося, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, внаслідок якого було ліквідовано військових воєначальників та посадовців. Тоді було ліквідовано генерала іранських сил Аль-Кудс в Сирії Мухаммада Резу Захеді.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-