Грету Тунберг затримали на акції протесту в Гаазі

Грету Тунберг затримали на акції протесту в Гаазі

Відео
Укрінформ
У Нідерландах правоохоронці затримали шведську кліматичну активістку Грету Тунберг на несанкціонованій акції протесту у Гаазі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Кліматичну активістку Грету Тунберг двічі затримували на демонстраціях в Гаазі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Тунберг вчора оголосила в соціальних мережах, що хоче взяти участь у демонстрації шостого квітня на автомагістралі А12 в Гаазі.

Демонстранти з організації Extinction Rebellion планували перекрити трасу А12, яка сполучає Гаагу з іншими великими містами, зокрема Амстердамом, Роттердамом та Утрехтом.

Поліція зупинила кілька сотень активістів, коли ті спробували вийти на шосе А12. Тож потім демонстранти заблокували рух на Zuid Hollandlaan та перехрестя Koningskade і Korte Voorhout. Інша частина активістів зібралася у парку Малівельд в Гаазі, де зазвичай проходять мітинги.

Грету Тунберг поліція затримала однією з перших на Zuid Hollandlaan близько 14:30, за місцевим часом.

Згодом, на подив багатьох демонстрантів і поліції, активістка Грета Тунберг знову приєдналася до активістів близько 15:45 на Koningskade і сіла з ними на зебру. Така акція тривала недовго, близько 16:00 її знову затримала поліція.

Читайте також: Грету Тунберг виправдали в суді Лондона через відсутність доказів

Як повідомляв Укрінформ, у березні Грета Тунберг з екоактивістами блокувала парламент Швеції.

21-річна Тунберг стала обличчям молодих кліматичних активістів після того, як з 2018 року її щотижневі протести перед парламентом Швеції переросли у глобальний молодіжний рух, учасники якого влаштовують мітинги на всіх континентах.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-