У Польщі проходять місцеві вибори

У Польщі проходять місцеві вибори

Укрінформ
У Польщі в неділю відбуваються вибори до органів місцевого самоврядування країни.

Поляки обиратимуть близько 47 тис. депутатів місцевих рівнів, а також майже 2,5 тис. війтів, бургомістрів та мерів міст, передає кореспондент Укрінформу.

Виборчі дільниці будуть відчинені з 8-ї до 22-ї години за київським часом. Загалом по всій країні було зареєстровано понад 183 тис. кандидатів на депутатів різних рівнів, і понад 6 тис. кандидатів на посади війтів, бургомістрів і мерів міст.

Упродовж дня Державна виборча комісія Польщі декілька разів інформуватиме під час пресконференцій про часткові результати виборів. Після 22-ї години найбільші телеканали Польщі - TVP, Polsat, TVN - повідомлять дані екзитполу про результати виборів, проведеного центром Ipsos. Ці результати включатимуть дані про голосування за партії до сеймиків воєводств, а також за мерів найбільших міст країни, зокрема Варшави, Гданська, Вроцлава, Кракова.

Читайте також: У другому турі президентських виборів у Словаччині переміг провладний кандидат

Загалом право до голосування в Польщі мають понад 29 млн поляків, дистанційно голосуватиме більше 5 тис., а через уповноважену особу – майже 32 тис. осіб.

У Польщі утворено 31 460 виборчих дільниць, між тим вибори до органів місцевої влади РП за кордоном та на кораблях не проводяться.

Другий тур виборів війтів, бургомістрів та мерів міст відбудеться в Польщі 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-