В Ізраїлі пригрозили прямим ударом у відповідь, якщо Тегеран здійснить напад з власної території

В Ізраїлі пригрозили прямим ударом у відповідь, якщо Тегеран здійснить напад з власної території

Укрінформ
Сьогодні міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац пригрозив, що війська його країни завдадуть удару по Ірану, якщо Ісламська Республіка здійснить атаку зі своєї території на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Міністр закордонних справ Ізраїлю пригрозив, що війська його країни завдадуть удару безпосередньо по Ірану, якщо Ісламська Республіка почне атаку зі своєї території на Ізраїль, на тлі того, як напруга між ворогуючими державами зростає після вибуху в іранському консульстві у Сирії", - йдеться у повідомленні.

"Якщо Іран атакуватиме зі своєї території, Ізраїль відповість та атакує Іран", — заявив Кац.

Ці зауваження прозвучали після того, як верховний лідер Ірану Алі Хаменеї сьогодні повторив обіцянку вжити заходів у відповідь Ізраїлю за напад на іранське консульство у Дамаску на початку цього місяця.

Тегеран вважає Ізраїль відповідальним за удар, який зрівняв будівлю з землею, внаслідок чого загинули 12 людей. Ізраїль не визнав своєї причетності до удару, хоча країна готується до відповіді Ірану на цю атаку, що є значною ескалацією тривалого протистояння між двома країнами.

Втім, ні Кац, ні Хаменеї не уточнили, яким чином вони будуть діяти у відповідь на можливий удар.

Серед 12 загиблих під час вибуху 1 квітня були семеро членів Іранської революційної гвардії, четверо сирійців та один член угруповання Хезболла.

Алі Хаменеї також розкритикував Захід, зокрема США та Велику Британію, за підтримку Ізраїлю у війні проти угруповання ХАМАС у секторі Гази.

Читайте також: Ізраїль завдав ракетних ударів по об’єктах Хезболли у Сирії

Як повідомлялося, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, унаслідок якого було ліквідовано військових воєначальників та посадовців. Тоді було ліквідовано генерала іранських сил Аль-Кудс в Сирії Мухаммада Резу Захеді.

Пізніше в Ізраїлі заблокували сигнал GPS через загрозу атаки з боку Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-