Парламентські вибори в Кореї: Екзит-поли прогнозують переконливу перемогу опозиції

Парламентські вибори в Кореї: Екзит-поли прогнозують переконливу перемогу опозиції

Укрінформ
Екзит-поли на парламентських виборах у Південній Кореї прогнозують переконливу перемогу головної опозиційної «Демократичної партії» (ДП) та пов’язаних із нею політсил.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Згідно з опитуваннями на виході з виборчих дільниць, ДП та її партнер «Демократична об’єднана партія» разом можуть отримати в Національній асамблеї 178-196 місць із 300.

Натомість партія президента Юн Сок Йоля «Народна влада» і пов’язана з нею «Партія майбутнього народу» можуть розраховувати на 87-105 місць.

Остаточні результати голосування очікуються вранці четверга.

За даними Національної виборчої комісії, явка виборців на цьогорічному голосуванні досягла 67%, що є рекордним показником для виборів у Південній Кореї. На попередніх парламентських виборах у 2020 році явка становила 66,2%.

У керівництві президентської партії висловили розчарування даними екзит-полів, які вказують на її нищівну поразку.

«Партія «Народна влада» робила все можливе, щоб вести політику, яка відстоювала б волю народу, але результати екзит-полу розчаровують», - сказав її лідер Хан Дон Хун.

Водночас він зауважив, що партія очікуватиме остаточного підрахунку голосів, після чого проаналізує їх і зробить висновки стосовно подальших дій.

Цьогорічні парламентські вибори вважались референдумом про довіру до президента Юн Сок Йоля і його уряду, оскільки їх результати матимуть вирішальне значення для його наступних трьох років перебування на чолі країни.

Коли Юн прийшов на пост глави держави в 2022 році більшість у парламенті належала опозиційній ДП, яка мала можливість блокувати окремі ініціативи президента і його уряду й, вочевидь, і надалі збереже важелі впливу на владу.

Читайте також: У Болгарії призначили тимчасовий уряд і дострокові парламентські вибори

Як повідомляв Укрінформ, у Південній Кореї виборці йдуть на виборчі дільниці на парламентських виборах, які можуть визначити майбутнє президента країни Юн Сок Йоля на посаді.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-