Франція евакуює родини своїх дипломатів з Ірану

Франція евакуює родини своїх дипломатів з Ірану

Укрінформ
Громадянам Франції рекомендовано утриматися від поїздок до Ірану, Лівану, Ізраїлю та палестинських територій. Міністр закордонних справ Стефан Сежурне оголосив про рішення повернути родини дипломатів з Тегерана та заборонити поїздки французьких чиновників до цих країн.

Як передає Укрінформ, таке рішення було ухвалено на кризовій нараді МЗС в п'ятницю, про це міністерство повідомило на своїй сторінці в мережі Х.  

«Зважаючи на ризики військової ескалації на Близькому Сході, міністр закордонних справ Стефан Сежурне на кризовій нараді схвалив наступні заходи: французам рекомендовано категорично утриматись від поїздок найближчим часом до Ірану, Лівану, Ізраїлю та палестинських територій. Родинам дипломатичних представників необхідно повернутись з Тегерана. Французьким держслужбовцям заборонено відрядження у ці країни», - йдеться в повідомленні.

Таке рішення французького МЗС з'явилося на тлі погроз Ірану завдати удару по Ізраїлю, звинувачуючи його в нападі на іранське консульство в Дамаску (Сирія).

Як повідомляв Укрінформ, американські чиновники заявили, що вже в п'ятницю Іран може здійснити масштабну атаку на Ізраїль. Вона може включати використання понад 100 безпілотників і десятки ракет, націлених на військові цілі всередині країни.

Державний департамент США в четвер попередив американців в Ізраїлі, щоб вони не виїжджали за межі великих міст, які краще захищені від ракетного обстрілу системою протиракетної оборони "Залізний купол".

Читайте також: З території Лівану по Ізраїлю випустили десятки ракет

В останніх рекомендаціях зазначається, що поїздки американських державних службовців до Ізраїлю можуть бути ще більше обмежені.

Як повідомлялося, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, внаслідок якого були ліквідовані військові воєначальники та посадовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-