Сікорський закликав США розблокувати пакет допомоги для України через напад Ірану на Ізраїль

Сікорський закликав США розблокувати пакет допомоги для України через напад Ірану на Ізраїль

Укрінформ
Ракетний обстріл Іраном Ізраїлю показує, що необхідно посилити системи ПРО як Ізраїлю, так й України. Для цього США мають розблокувати пакет військової допомоги для Києва і Тель-Авіва.

Про це в соцмережі X написав глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ.

“Браво, Ізраїль, за відбиття великої іранської повітряної атаки з різних напрямків. Зараз було б корисно посилити протиракетну оборону Ізраїлю та оснастити подібними системами Україну. Найпростіший спосіб - розблокувати пакет американської допомоги для України та Ізраїлю”,- написав Сікорський.

Із цією думкою погодився голова Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра.

“Supplemental Appropriations Act передбачає не тільки критично важливу допомогу для України, а й майже $15 мільярдів для протиракетної оборони Ізраїлю. Сьогодні вночі Тегеран надав ще один вагомий аргумент для спікера Палати представників США терміново поставити цей акт на голосування. Якщо це не слушний момент, щоб це зробити, то демократії в усьому світі почнуть запитувати: а коли він настане?” - написав Сєвєра у соцмережі X.

Раніше МЗС Польщі повідомило, що Варшава засуджує ракетну атаку Ірану проти Ізраїлю. Польське зовнішньополітичне відомство закликало Іран і його союзників “негайно припинити воєнні дії”.

Речник МЗС Польщі Павел Вронський також повідомив в ефірі Polsat News, що жоден із громадян Польщі, які перебувають в Ізраїлі, у результаті ракетної атаки не постраждав.

Заступник глави польської дипломатії Анджей Шейна в ефірі TVP Info запевнив, що Польща готова до евакуації своїх громадян з Ізраїлю у випадку, якщо ситуація в регіоні погіршуватиметься.

Читайте також: МЗС України засудило атаку Ірану проти Ізраїлю

Польський авіаперевізник LOT скасував авіарейси до Тель-Авіва і Бейрута.

Як відомо, Іран у ніч на 14 квітня під час масованої атаки на Ізраїль запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких були перехоплені силами ППО.

Сенат Конгресу США у лютому ухвалив пакет фінансування національної безпеки на суму 95 мільярдів доларів, який включає $60 мільярдів на допомогу Україні. Але спікер Палати представників Майк Джонсон відмовився виносити законопроєкт на голосування, оскільки союзники Трампа виступили проти надання допомоги Києву.

Напередодні колишній президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту.

 Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-