Канада розширила санкції проти білоруських високопосадовців та силовиків

Канада розширила санкції проти білоруських високопосадовців та силовиків

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти 21 білоруса, відповідального за порушення прав людини у країні.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у Міністерстві закордонних справ Канади.

“Оголошені санкції стосуються чинних та колишніх високопосадовців, в тому числі членів безпекових служб, прокурорів, представників судової влади й керівників виправних та “виховних” колоній, залучених до обмеження права білорусів на мирний протест”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що підсанкційні особи були причетні до “свавільних арештів і затримань, жорстокості, залякування та надмірного застосування сили проти білорусів, які протестували проти фальсифікованих виборів, а також до жорстокого поводження з ними після того, як їх невиправдано засудили та ув’язнили”.

Читайте також: ЄС ще на рік продовжив санкції проти режиму в Білорусі

“Канада залишається непохитною у своєї відданості правам білорусів й продовжить працювати із міжнародними партнерами над припиненням порушень прав людини та підтримуваного державою насильства проти протестувальників, активістів й журналістів у Білорусі”, - підсумували у МЗС.

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

Зауважимо, що Канада вже 14 разів оголошувала про розширення санкцій проти Білорусі й досі під дією канадських обмежувальних заходів перебувають 211 білоруських осіб та 71 компанія й установа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-