У Мексиці перед виборами вбили вже 17 місцевих політиків

У Мексиці перед виборами вбили вже 17 місцевих політиків

Укрінформ
Двох кандидатів у мери вбили у різних частинах Мексики перед виборами, які відбудуться в червні.

Таким чином, кількість місцевих політиків, убитих напередодні виборів, зросла до 17, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Як зазначається, правоцентристськго кандидата у мери міста Сьюдад-Манте Ное Рамоса смертельно поранили ножем у північно-східному штаті Тамауліпас. Влада розшукує підозрюваного. Місцеві ЗМІ повідомляють, що Рамос, який балотувався на переобрання мером, у п’ятницю зустрічався з виборцями на вулиці, коли його вдарили ножем.

Тим часом, у південному штаті Оахака інший кандидат у мери Альберто Антоніо Гарсіа також був знайдений мертвим у п'ятницю. Він та його дружина Агар Канчіно, яка є мером міста Сан-Хосе-Індепенденсія, вважалися зниклими безвісти з середи. Саму Канчіно вдалося знайти живою.

Мексиканська виборча комісія заявила, що такі злочини "не повинні відбуватися під час виборів".

Раніше цього місяця кандидата в мери Берту Гайтан застрелили на вулиці в Селайї, одному з найнебезпечніших міст Мексики.

Читайте також: Мексика заявила про призупинення дипвідносин з Еквадором після штурму посольства

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року уряд Мексики офіційно видав правоохоронним органам США Овідіо Гузмана, сина сумнозвісного ув’язненого наркобарона "Ель Чапо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-