Міністри ЄС мають розглянути заборону на імпорт російського скрапленого газу - МЗС Швеції

Міністри ЄС мають розглянути заборону на імпорт російського скрапленого газу - МЗС Швеції

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС мають розглянути нарощування допомоги для України і ухвалити рішення про запровадження 14-го пакета санкцій проти Росії, що включає заборону на імпорт російського скрапленого газу.

Про це сьогодні у Люксембурзі перед зустріччю Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин сказав міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прийшов час, щоб обговорити, як ми можемо збільшити допомогу та підтримку для України. Важливо ухвалити 14 пакет санкцій... Ми маємо подивитися, як просуваються ці рішення, включаючи заборону на імпорт скрапленого газу, а також заходи проти російського «тіньового» флоту. Але, перш за все, маємо вирішити ситуацію із військовим постачанням для України», - зауважив він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ймовірності застосування нових санкцій проти Ірану за виробництво бойових дронів, Більстрьом сказав, що зараз головне завдання - не допустити поширення виробництва такої зброї по інших країнах регіону.

«Якщо ми говоримо про «проксі» прибічників Ірану, вони також мають бути включені у таку схему (санкцій). Такою є позиція уряду Швеції. Яким буде рішення – ми маємо обговорити в залі Ради ЄС», - додав шведський міністр.

Читайте також: Бельгія може виділити додаткові гроші на оборонні потреби України - МЗС

Як повідомлялося, минулого тижня відбулася зустріч Європейської ради, під час якої глави держав та урядів ЄС погодили політичне рішення щодо необхідності термінового збільшення допомоги для України. Сьогодні у Люксембурзі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС під час спільної зустрічі шукатимуть шляхи для практичної реалізації такого політичного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-