У Литві ухвалили законодавчі поправки для прискорення будівництва заводу Rheinmetall

У Литві ухвалили законодавчі поправки для прискорення будівництва заводу Rheinmetall

Укрінформ
Литовські законодавці сьогодні ухвалили поправки, які створять сприятливі умови для великих місцевих та західних виробників, зокрема, німецького гіганта оборонної промисловості Rheinmetall, щоб швидше та легше будувати свої заводи в балтійській країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

"Литовські законодавці сьогодні створили сприятливі умови для великих місцевих та західних виробників, включаючи німецького гіганта оборонної промисловості Rheinmetall, щоб швидше та легше будувати свої заводи в країні", - йдеться у повідомленні.

Відповідні поправки підтримали 118 парламентарів, четверо проголосували проти, один утримався.

Поправки дозволяють, серед іншого, розпочинати без звичайного дозволу будівництво масштабних проєктів, які уряд офіційно визнає такими, що відповідають нагальним потребам безпеки та оборони країни.

Ці зміни також стосуватимуться інших великих оборонних проєктів.

Міністерка економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте заявила, що такі ж умови передбачені й для литовських інвесторів, додавши, що для них швидкі рішення держави часто важливіші, ніж фінансова підтримка.

"Інколи державний апарат, що ухвалює швидкі рішення, низький рівень бюрократії та цифрові рішення важливіші для інвесторів за будь-які субсидії, державні кредити, гарантії чи інші фінансові інструменти", – сказала вона.

Читайте також: Rheinmetall побудує у Литві завод для виробництва снарядів

У Міністерстві економіки та інновацій країни заявили, що мета – розпочати будівництво заводу боєприпасів Rheinmetall у Литві вже восени цього року. Ділянку для об’єкта можуть затвердити найближчим часом, йдеться у пресрелізі відомства.

Як повідомлялося, міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас раніше висловлював сподівання, що Rheinmetall відкриє завод з виробництва снарядів у Литві до кінця 2025 року.

Уряд Литви та німецька компанія Rheinmetall підписали протокол про наміри щодо будівництва у республіці заводу з виробництва боєприпасів.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-