Британія направить до Польщі винищувачі Typhoon і 16 тисяч військових

Британія направить до Польщі винищувачі Typhoon і 16 тисяч військових

Укрінформ
Велика Британія направить до Польщі свої винищувачі Eurofighter Typhoon, а також 16 тис. військових у рамках посилення східного флангу НАТО і зміцнення системи ППО Польщі.

Про це прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив під час спільного брифінгу для ЗМІ з главою польського уряду Дональдом Туском у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Сунак, Велика Британія і Польща надають багато військової допомоги Україні. Він звернув увагу на черговий пакет британської допомоги Києву на суму пів мільярда фунтів стерлінгів для ще більшої підтримки Києва.

Він також висловив сподівання, що Захід використає заморожені активи РФ для допомоги Україні.

Як зазначив Сунак, він обговорив з Туском спільне виробництво у сфері ОПК, зокрема морських фрегатів. Він також зазначив, що Лондон допоможе зміцнити польську систему ППО.

“Ми співпрацюємо у всіх форматах протиповітряної оборони. Ми також направимо винищувачі Typhoon, які патрулюватимуть повітряний простір Польщі”, - зазначив прем’єр Британії.

Він повідомив, що Лондон також направить до Польщі 16 тис. військових в рамках допомоги Великої Британії, оскільки Польща перебуває у центрі європейської безпеки.

Читайте також: Сунак у Варшаві розповів про деталі британського пакету допомоги для України

Як повідомляв Укрінформ, раніше британський уряд про черговий пакет найбільшої в історії британської військової допомоги Україні на суму 500 млн фунтів стерлінгів. Він включає, зокрема, 60 суден, серед яких рейдові і водолазні катери, морські гармати, понад 1 600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow, понад 400 транспортних засобів, в тому числі 160 захищених автомобілів Husky, 162 бронемашини і 78 машин всюдиходів та майже 4 мільйони набоїв для стрілецької зброї.

Фото: wallpapers-best.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-