Держдеп США привітав рішення Британії про масштабний пакет допомоги для України

Держдеп США привітав рішення Британії про масштабний пакет допомоги для України

Укрінформ
Сполучені Штати виключно позитивно оцінюють будь-які кроки іноземних країн щодо підтримки України, та підтверджують власні зобов’язання щодо продовження допомоги нашій країні в умовах протистояння агресії РФ.

Так прокоментував оголошення британського прем’єра Ріші Сунака в вівторок заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується наших партнерів, Сполученого Королівства, ми вітаємо будь-яку країну, яка робить додаткові кроки для підтримки наших українських партнерів та зміцнення Трансатлантичного альянсу», - зазначив представник Держдепу.

Він також зауважив, що Велика Британія також оголосила про зобов’язання збільшити внесок на оборонні потреби до 2,5% від ВВП до 2030 року.

«Це те, що зміцнює Трансатлантичний альянс»,- додав Пател.

Водночас представник Держдепу не став коментувати запитання, чи готують США новий пакет допомоги для України та наскільки масштабним він може бути.

Читайте також: Британія відправила в Україну найбільшу колону пожежно-рятувальної техніки

«Ми маємо далі підтримувати наших українських партнерів. Дочекаємося, я впевнений, останнього голосування, перш ніж говорити про будь-які додаткові наступні кроки»,- зазначив заступник речника Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським підтвердив виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки на £500 мільйонів. До нього мають увійти 400 одиниць техніки, чотири мільйони набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-