Ердоган закликав ФРН зняти для Туреччини обмеження в оборонній промисловості

Ердоган закликав ФРН зняти для Туреччини обмеження в оборонній промисловості

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра співпрацювати в галузі оборонної промисловості та повністю зняти обмеження у цій сфері.

Як повідомляє власкор Укрінформу, про це йшлося на спільній пресконференції за результатами зустрічі двох президентів в Анкарі.

«Ми бажаємо продовжувати співпрацю в галузі оборонної промисловості відповідно до наших двосторонніх відносин і духу союзництва. Я хочу, щоб ми повністю зняли з порядку денного обмеження, з якими ми стикаємося в оборонній промисловості. Ми сподіваємося, що Туреччина і Німеччина відтепер будуть говорити про спільні виробничі проекти, а не про перешкоди, особливо в сфері оборони», - сказав Ердоган.

За його словами, Туреччина прагне збалансовано збільшити обсяг двосторонньої торгівлі з ФРН, який становить 50 млрд доларів, до 60-ти млрд. У зв'язку з чим особливого значення надають збільшенню взаємних інвестицій.

Читайте також: У Туреччині обговорили залучення компаній до відбудови України

Також турецький президент наголосив на тому, що в Туреччині очікують від влади ФРН більшої підтримки та солідарності у боротьбі з тероризмом.

Як повідомляв Укрінформ, Штайнмаєр запросив турецького колегу Реджепа Тайїпа Ердогана на конференцію з відбудови України.

Фото: bundespraesident.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-