Британія планує озброїтися власною гіперзвуковою ракетою до 2030 року - The Telegraph

Британія планує озброїтися власною гіперзвуковою ракетою до 2030 року - The Telegraph

Укрінформ
Міноборони Великої Британії планує до кінця цього десятиліття оснастити Збройні сили країни власною гіперзвуковою крилатою ракетою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph із посиланням на джерела.

Зазначається, що військове керівництво Британії хоче мати зброю, здатну розвивати швидкість у понад 5 Махів, щоб наздогнати Китай, Росію та США, які вже мають зброю такого типу.

Міністерство оборони наполягає на тому, щоб нова зброя була розроблена та виготовлена у Британії із кінцевим терміном для її прийняття на озброєння до 2030 року.

Вважається, що нині ці плани щодо власної гіперзвукової ракети все ще перебувають на ранній стадії, і досі не прийнято рішення щодо того, чи буде вона запускатися з землі, моря чи повітря.

Одним із варіантів є встановлення такої ракети на винищувачі, такі, як Typhoon або F-35. Проте тоді вона матиме менший радіус ураження та менший корисний вантаж, ніж більша зброя, яка запускається з землі. Ракета також може бути запущена з одного з військових кораблів Великої Британії.

Читайте також: Британія інвестує £10 мільярдів у виробництво боєприпасів

З кінця минулого року Міністерство оборони Британії керує консорціумом із близько 80 компаній для розробки можливих проєктів ракети.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Великої Британії та компанія Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) представили перший зразок нового бойового танка типу Challenger 3 (CR3).

Фото ілюстративне: Mike Tsukamoto/USAF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-