Трамп знову розкритикував Нетаньягу за війну з ХАМАСом

Трамп знову розкритикував Нетаньягу за війну з ХАМАСом

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп, знову розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу всупереч позиції республіканців, поклавши на нього провину за війну з ХАМАСом.

Як передає Укрінформ, про це Трамп заявив в інтерв’ю Time, опублікованому у вівторок.

За його словами, атака ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня «не повинна була статися». Трамп звинуватив Нетаньягу в тому, що той не передбачив її наближення і не підготувався.

«У них була найсучасніша військова техніка. У них було все, щоб це зупинити, – сказав експрезидент. – І багато людей знали про це… Тисячі й тисячі людей знали про це, але не знав Ізраїль, і я думаю, що його дуже сильно звинувачують в цьому».

Він не вперше виступає з критикою Нетаньягу, хоча раніше був його прихильником та відданим захисником Ізраїлю.

Читайте також: Глава МЗС Франції на зустрічі з Нетаньягу назвав умови для миру на Близькому Сході

Трамп також згадав, як під час його президентства в січні 2020 року готувалася операція з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані. Це мала бути спільна атака США й Ізраїлю, але Нетаньягу, за словами експрезидента, відмовився в останню секунду.

«У мене був поганий досвід з Бібі, – сказав Трамп. – Це те, чого я ніколи не забуду».

Видання нагадує, що насправді відносини Трампа з Нетаньягу зіпсувалася після того, як прем’єр Ізраїлю привітав Байдена з перемогою на президентських виборах 2020 року.

Читайте також: Байден знову доніс до Нетаньягу свою позицію щодо можливої операції в Рафаху

Як повідомляв Укрінформ, Трамп уже висловлювався стосовно необхідності припинення війни в Газі, що свідчать про його відхід від підтримки ізраїльського уряду, яку він демонстрував за свого президентства. Його позиція в цьому питанні не збігається з лінією республіканців у Конгресі, які активно підтримують нинішній ізраїльський уряд.

 Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-