Ердоган пояснив мету припинення торговельних відносин з Ізраїлем

Ердоган пояснив мету припинення торговельних відносин з Ізраїлем

Укрінформ
Туреччина припинила торговельні відносини з Ізраїлем, аби змусити адміністрацію Нетаньягу до припинення вогню.

Про це сказав президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє Укрінформ із посиланням на інформаційне агентство IHA.

“Ми не переслідуємо ворожнечу чи конфлікт з будь-якою країною нашого регіону. Ми не хочемо бачити в нашій географії конфліктів, крові та сліз. Як усі релігії, ми хочемо жити в достатку разом... Ми маємо лише одну мету, і це – змусити адміністрацію Нетаньягу, яка вийшла з-під контролю за безумовної військової та дипломатичної підтримки Заходу, до припинення вогню”, - сказав Ердоган.

За словами турецького лідера, мета буде вважатися досягнутою, якщо буде оголошене припинення вогню і достатній кількості гуманітарної допомоги дозволять в’їхати в Газу.

На першому етапі Туреччина ввела експортні обмеження по 54 товарних групах, а від 2 травня припинила експортно-імпортні операції з Ізраїлем по всіх товарах.

Читайте також: Туреччина вимагає від Ізраїлю припинення вогню згідно з рішенням Радбезу ООН

Також Ердоган зазначив, що Туреччина посідає перше місце у світі з майже 50 тисячами тонн гуманітарної допомоги, надісланої до Гази.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина припинила усю торгівлю з Ізраїлем через операцію в Газі. Цей крок розширив попередні обмеження на експорт.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-