Іспанія засудила словесну атаку президента Аргентини на свого прем'єра

Іспанія засудила словесну атаку президента Аргентини на свого прем'єра

Укрінформ
Іспанія та Аргентина обмінялися критичними заявами після того, як міністр транспорту Іспанії Оскар Пуенте заявив, що президент Аргентини Хав'єр Мілей вживав наркотичні засоби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, Пуенте під час панельної дискусії в Саламанці у п'ятницю припустив, що Мілей вживав “речовини” під час минулорічної виборчої кампанії.

У відповідь в офісі Мілея засудили слова Пуенте та розкритикували політику прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса.

Мілей заявив, що Санчес “ставить під загрозу іспанських жінок, допускаючи нелегальну імміграцію” та "підриває цілісність Іспанії, укладаючи угоди з сепаратистами", а його ліва політика принесла країні “смерть та злидні”.

Як повідомляє DW, в уряді Іспанії відкинули такі заяви.

"Уряд Іспанії категорично відкидає необґрунтовані заяви... які не відображають відносин між двома країнами та їх братніми народами", - заявили іспанські чиновники.

Така заява іспанського Міністерства закордонних справ стала відповіддю на бурхливі звинувачення, висунуті президентом Аргентини.

Читайте також: Прем'єр Іспанії вирішив не йти у відставку

Зазначається, що антимігрантські заяви ультраправого президента Мілея збігаються із заявами опозиційної іспанської партії VOX, яку аргентинець публічно підтримав.

Очікується, що Мілей прибуде в Іспанію через два тижні для участі в заході, організованому VOX напередодні майбутніх виборів до Європарламенту.

Як повідомляв Укрінформ, голосування на європейських виборах відбудеться 6-9 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-